Arxiu de programes

"De la mà de la cultura" entrevista a Marcel Casellas, contrabaixista i compositor

0 Comentaris
24-05-2018

Marcel Casellas i Navinés (Esplugues de Llobregat, 1954) és contrabaixista, compositor i pedagog de la música tradicional. La trajectòria musical de Casellas és llarga i prolífica. Ha participat una quarantena de projectes musicals, ja sigui com a intèrpret, compositor o productor.

En els darrers anys de carrera musical, els projectes de Casellas han explorat els anomenats “gèneres esporògens", definits com aquells que “conviden l’oient a moure’s a la catalana”. En el llibre-disc "La merceria" (2002) afirma: “No puc concebre la música sense el ball. Això és una perogrullada si parlem de música destinada a ballar, sigui un ball de nans, de gegants, de gitanes..., d’envelat o bé un ballet... però en l’actualitat es compon molta música creada amb altres finalitats. La majoria de músiques que he compost han nascut amb la finalitat de ser ballades”. En la mateixa publicació, afirma que “la sardana, la jota, el ball pla, els rebatuts i el contrapàs són els gèneres de ball que més m’atrauen”. A través de La nostra estimada sardana, un recull de quinze sardanes, Casellas repassa la seva trajectòria i evolució musical.

Dirigit i presentat per Mònica Socias.

5.0
Programes relacionats: "De la mà de la cultura", avui «La Vila del Llibre» de l'Escala "De la mà de la cultura", avui amb Silvia Romero, escriptora "De la mà de la cultura", avui amb Jordi Cabré, Premi Sant Jordi 2018 "De la mà de la cultura", avui amb Marta Mathéu, soprano "De la mà de la cultura", avui amb Marta Nadal, Comissària de l'Any M Aurèlia Capmany "De la mà de la cultura", avui amb Àngel Morillas, coordinador de patrimoni de la UNESCO "De la mà de la cultura", avui amb Joan Masdeu, cantant i compositor "De la mà de la cultura", avui el llibre solidari «50 poetes de la terra» "De la mà de la cultura", avui amb Jan Riera del grup «Els Catarres» "De la mà de la cultura", avui amb Joan de Déu Prats, escriptor
Cultura Marcel Casellas Contrabaix Música

No hi ha cap comentari de moment...

Feu un comentari

El vostre correu electrònic no serà publicat.