Arxiu de programes

"De la mà de la cultura", avui amb Maria Bohigas i Teresa Ibars

0 Comentaris
5-03-2020

"De la mà de la cultura", avui amb Maria Bohigas i Teresa Ibars parlarem de dones i cultura.

Maria Bohigas és una traductora i editora franco-catalana. Ha viscut a París i a Santiago de Xile fins al 2008, any en què es va establir a Barcelona per dirigir l'editorial Club Editor, l'editorial que el seu avi Joan Sales i Vallès va crear el 1959.

Des de París va traduir, entre d'altres, al català «Els miserables» de Victor Hugo, «Il·lusions perdudes» i« El vell Goriot» de Balzac, «El foc follet» de Drieu La Rochelle, «Les partícules elementals» de Michel Houellebecq o «Moderato cantabile» de Marguerite Duras. Des de Santiago de Xile va traduir al francès «Incerta glòria» (Gloire incertaine) de Joan Sales a quatre mans amb Bernard Lesfargues.

Teresa Ibars és historiadora de formació i treballa d'arxivera a la Diputació de Lleida. És autora de diferents llibres, com «La delinqüència a la Lleida del Barroc» i de les biografies de «Màrius Pons Sumalla: un cooperativista comunista i controvertit» i «Francesc Porta. El mirall trencat de la burgesia lleidatana» (juntament amb la doctora Antonieta Jarne). El seu darrer llibre «Atles de l’Oblit» va ser el més venut per Sant Jordi a la capital del Segrià, l’abril passat.

També ha publicat algunes narracions breus així com algun recull de relats, de la mateixa manera que participa activament en diferents mitjans de comunicació i editorials del territori català.

Dirigit i presentat per Mònica Socias.

5.0
Programes relacionats: "La jugada mestra" avui parlarem de l'ANC, del seu full de ruta "Just o legal", avui parlarem de dret penal "Incorrectes" avui «Els nouvinguts s'han d'integrar a Catalunya?» "De la mà de la cultura", avui parlarem de l'amor entre persones a la literatura "La jugada mestra" avui parlarem de l'espionatge i l'atac judicial a la llengua "Just o legal", avui iniciem el programa parlant d'hipoteques "Incorrectes" avui el «CatalanGate» i l'espionatge massiu "De la mà de la cultura", avui parlarem del Centenari de Guillem Viladot "La jugada mestra", avui debatrem sobre la situació política actual "De la mà de la cultura", avui parlem de «Gèneres fantàstics»

No hi ha cap comentari de moment...

Feu un comentari

El vostre correu electrònic no serà publicat.