Arxiu de programes

"De la mà de la cultura", avui amb Agnès Prats, filològa i editora

0 Comentaris
28-01-2021

"De la mà de la cultura", avui amb Agnès Prats, filològa i editora.

Parlem d’Eduard Girbal i la seva literatura amb la filòloga Agnès Prats, que ha rescatat de l’oblit la figura de l’autor gironí, que al seu moment es va resistir a la normativa fabriana i va ser un prolífic guanyador de premis literaris. Prats aplega en el volum «La reencarnació de la Matèria i altres relats» (Edicions de 1984) mitja dotzena de narracions que Girbal va presentar als Jocs Florals de Barcelona, els anys 20 i 30 del segle passat.

Eduard Girbal s’ha de situar sens dubte entre els grans prosistes del començament del segle XX, al costat de Joaquim Ruyra, Víctor Català, Juli Vallmitjana, Raimon Casellas, Prudenci Bertrana o Joan Puig i Ferreter; hereu de la narrativa del segle XIX del tombant de segle però amb una veu pròpia i feta, i al marge dels corrents literaris dominants.

Dirigit i presentat per Mònica Socias.

5.0
Programes relacionats: "De la mà de la cultura", avui programa número 100! Ens visiten 4 «bookstagrammers» "Incorrectes!", avui «De què serveix el Consell per la República?» "La jugada mestra", avui el «Bartogate» i les negociacions pel nou Govern "De la mà de la cultura", avui parlarem de dones silenciades a l'edat medieval "Incorrectes!", avui «És just l'empresonament de Pablo Hasél?» "La jugada mestra", avui «Les protestes per l'empresonament de Pablo Hasél» "De la mà de la cultura", avui parlarem de l'escriptora Dolors Monserdà "Incorrectes", avui «Després del 14F, què?» "La cova", avui amb el grup de folk i música tradicional «El Pony Pisador» "La jugada mestra", avui «15-F, i ara què?»

No hi ha cap comentari de moment...

Feu un comentari

El vostre correu electrònic no serà publicat.