Arxiu de programes

"De la mà de la cultura", avui amb Núria Pradas, escriptora

0 Comentaris
11-02-2021

"De la mà de la cultura", avui amb Núria Pradas, escriptora premi Ramon Llull 2020.

Núria Pradas va néixer al barceloní barri del Poblenou, filla d’una generació a la qual, segons les seves pròpies paraules “li van ser negades moltes coses, entre elles la cultura pròpia”. Es va llicenciar en Filologia Catalana l’any 1980 i va començar a impartir classes de Llengua i Literatura Catalanes a diverses escoles i instituts, fins que va començar la seva tasca a l’escola Mestral de Sant Feliu de Llobregat, on va treballar durant més de vint anys. A Sant Feliu va formar un grup de teatre juvenil, la seva gran passió. I va ser escrivint obres de teatre com es va endinsar en el món de la literatura. Actualment viu al petit poble de Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat). Ha deixat les aules i es dedica a escriure de manera exclusiva .

Va publicar el seu primer llibre l’any 1995, iniciant així una tasca literària que s’ha mogut sempre en l’àmbit de la literatura infantil i juvenil. Té més d’una quarantena d’obres publicades i ha col·laborat amb un bon nombre d’editorials. Entre els seus llibres destaquen «Lior» (Cruïlla, 1995) i «Un estiu amb l’Anna» (Cruïlla, 1996), que l’han fet viatjar per tot Catalunya i per les illes, visitant escoles i parlant amb els joves estudiants. També cal destacar la sèrie de la tieta Adela («La tieta Adela a Nova York», «Posa una tieta Adela a la teva vida»…), adreçada a nens i nenes a partir de vuit anys i que ha assolit una bona popularitat entre el lectors a qui s’adreça. Tambéles publicacions més recents, destaca la trilogia Grans Viatges publicada per Bambú («Heka», «Raidho» i «Koknom»).

Per a adults ha escrit «Sota el mateix cel» que va guanyar el Premi Carlemany per al Foment de la Lectura al 2012. Al 2014 «La noia de la biblioteca» i al 2016 «Somnis a mida», un recorregut per la Barcelona dels anys 20 i 30 a través de la moda. Totes dues editats per Columna. Al 2020 guanya el premi Ramon Llull en la 40a edició, amb «Tota una vida per recordar», una novel·la ambientada als Estats Units durant els anys 30 del segle XX i centrada en el món dels dibuixos animats.

Dirigit i presentat per Mònica Socias.

0.0
Programes relacionats: "De la mà de la cultura", avui entrevistem Carles Casajuana, escriptor i diplomàtic "De la mà de la cultura", avui entrevistem a l'escriptora i filòloga Maite Salord "De la mà de la cultura", avui entrevistem a l'escriptora Silvia Terol "De la mà de la cultura", avui entrevistem Meritxell Garcia, escriptora i nutricionista "Incorrectes" avui «El cristianisme és religió de pau?» "De la mà de la cultura", avui entrevistem Alfons Cama, escriptor "De la mà de la cultura", avui parlem de memòria històrica "Incorrectes" avui «Catalunya ha de ser un paradís fiscal?» "De la mà de la cultura", avui acomiadem temporada amb el grup «Pelat i Pelut» "No callis res", avui amb Liz Castro, escriptora, editora i traductora

No hi ha cap comentari de moment...

Feu un comentari

El vostre correu electrònic no serà publicat.