Arxiu de programes

"De la mà de la cultura", avui entrevistem Laura Manzanera, escriptora i periodista

0 Comentaris
17-06-2021

"De la mà de la cultura", avui conversem amb Laura Manzanera, escriptora i periodista.

Laura Manzanera va estudiar Ciències de la Informació a la Universitat Autònoma de Barcelona. Des de 1989 treballa com a periodista. Està especialitzada en la divulgació de temes històrics, ha col·laborat amb les publicacions «Arenal. Revista d'història de les dones» i «Cercles. Revista d'història cultural» (Universitat de Barcelona), així com en la col·lecció de fascicles «Diaris de la Guerra». Actualment és cap de redacció de la revista d'història «Clío».

Durant el transcurs dels anys s'ha especialitzat en la recerca i divulgació de temes referents al gènere, interessant-se també per la història de les dones. Ha publicat diversos llibres, d'entre els que destaquem, «Al pie de la sepultura» i «Mujeres espías. Intrigas y sabotaje tras las líneas enemigas».

El 2021 acaba de treure el seu darrer llibre «Insumisas. Cuando la única forma de ser libre era vestirse como un hombre», en el que narra que malgrat les dificultats de les seves èpoques, moltes dones es van atrevir a rebel·lar-se contra la societat i van transgredir la principal «norma» de gènere, la vestimenta, per escapar d'un matrimoni no desitjat, deslliurar-se dels rols d'esposa i mare, monja, criada o prostituta, desenvolupar la seva passió, perseguir l'amor, defensar una causa, exercir la seva autoritat, aconseguir un treball, fugir de la misèria o, senzillament, salvar la vida.

Dirigit i presentat per Mònica Socias.

0.0
Programes relacionats: "La jugada mestra" avui parlarem de l'ANC, del seu full de ruta "Just o legal", avui parlarem de dret penal "Incorrectes" avui «Els nouvinguts s'han d'integrar a Catalunya?» "De la mà de la cultura", avui parlarem de l'amor entre persones a la literatura "La jugada mestra" avui parlarem de l'espionatge i l'atac judicial a la llengua "Just o legal", avui iniciem el programa parlant d'hipoteques "Incorrectes" avui el «CatalanGate» i l'espionatge massiu "De la mà de la cultura", avui parlarem del Centenari de Guillem Viladot "La jugada mestra", avui debatrem sobre la situació política actual "De la mà de la cultura", avui parlem de «Gèneres fantàstics»

No hi ha cap comentari de moment...

Feu un comentari

El vostre correu electrònic no serà publicat.