Arxiu de programes

"De la mà de la cultura", avui parlem de memòria històrica

0 Comentaris
11-11-2021

"De la mà de la cultura", avui avui parlem de memòria històrica amb Juan M. Calvo d'Amical Mauthausen i Joan Aldavert, escriptor i editor.

L'Amical de Mauthausen és una associació fundada el 1962 en la clandestinitat per antics deportats, entre d'altres: Joan Pagès, Amadeu López Arias i Joaquim Amat-Piniella, amb l'objectiu de defensar els drets morals i materials dels aproximadament 10.000 deportats als camps de concentració del Tercer Reich, i de les seves famílies, estrènyer els llaços de solidaritat entre ells i preservar la seva memòria. El 1978 l'associació va ser legalitzada i va prendre el nom d'Amical de Mauthausen i altres camps i de totes les víctimes del nazisme d'Espanya. Aplega al voltant de 900 socis arreu de l'Estat espanyol, França i Amèrica, entre supervivents, vídues, fills i simpatitzants. 

Joan Aldavert Pallerols és un jove escriptor, alumne de l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès i estudiant d'Estudis Literaris a la Universitat de Barcelona. El 2014 va guanyar el primer premi del Concurs Juvenil de Relats Curts, organitzat per l'Ajuntament de Castelló. Des de la seva infància, la seva gran afició és escriure. El seu primer llibre publicat «Reflexes del passat» el va escriure quan tenia 16 anys. El 2015-2016 el seu Treball de Recerca «Amb ulls de nen» fou guanyador del concurs 8a Mostra de Recerca Jove de Barcelona i quedà finalista del Premi de Recerca Vila de Palamós 2015-2016. En aquest treball va fer més de trenta entrevistes a testimonis que van viure la Segona República, la Guerra Civil Espanyola i la postguerra. El seu segon llibre «Hereus del demà» és una recopilació de relats curts basats en anècdotes reals incloses en el seu Treball de Recerca. 

Ens venen a parlar del llibre «Un republicano español - Morir a los 20 años» que és un còmic que narra la història real del tinent José Asín, membre de la 43a Divisió durant la Guerra Civil Espanyola que va morir de tifus als vint anys en un camp de refugiats francès

Dirigit i presentat per Mònica Socias.

0.0
Programes relacionats: "La jugada mestra" avui parlarem de l'ANC, del seu full de ruta "Just o legal", avui parlarem de dret penal "Incorrectes" avui «Els nouvinguts s'han d'integrar a Catalunya?» "De la mà de la cultura", avui parlarem de l'amor entre persones a la literatura "La jugada mestra" avui parlarem de l'espionatge i l'atac judicial a la llengua "Just o legal", avui iniciem el programa parlant d'hipoteques "Incorrectes" avui el «CatalanGate» i l'espionatge massiu "De la mà de la cultura", avui parlarem del Centenari de Guillem Viladot "La jugada mestra", avui debatrem sobre la situació política actual "De la mà de la cultura", avui parlem de «Gèneres fantàstics»

No hi ha cap comentari de moment...

Feu un comentari

El vostre correu electrònic no serà publicat.