Arxiu de programes

"No callis res", avui amb Esperança Atarés, abadessa benedictina

0 Comentaris
5-02-2020

"No callis res", avui amb Esperança Atarés, abadessa benedictina, parlem sobre «les monges benedictines i la política catalana».

Esperança Atarés és una religiosa benedictina, abadessa del monestir de Sant Pere de les Puel·les del carrer Anglí de Barcelona.

Va impulsar del grup de la Joventut Obrera Cristiana (JOC), on fou presidenta del 1967 al 1968. Fou detinguda el 31 de maig del 1968 per anar a una manifestació obrera a La Rambla. Col·laborà amb els Grups Obrers Autònoms (GOA) i amb el Moviment Ibèric d'Alliberament (MIL).

El 1974 va viure la detenció de Puig Antich al carrer Girona, quan se l'endugueren per executar-lo. Aquest fet l'afectà, i després de llegir Cartas del desierto de Carlo Carretto anà a passar uns dies a reflexionar al monestir de Puiggraciós. Dies després a Barcelona coincidí amb una monja del monestir de Sant Pere de les Puel·les, que la convidà, i ella de seguida s'hi implicà.

És abadessa del monestir del carrer Anglí des del 2011.

Presentat per Joan Solé Giménez / Dirigit per Amàlia Bosch.

0.0
Programes relacionats: "De la mà de la cultura", avui entrevistem Meritxell Garcia, escriptora i nutricionista "Incorrectes" avui «El cristianisme és religió de pau?» "De la mà de la cultura", avui entrevistem Alfons Cama, escriptor "De la mà de la cultura", avui parlem de memòria històrica "Incorrectes" avui «Catalunya ha de ser un paradís fiscal?» "De la mà de la cultura", avui acomiadem temporada amb el grup «Pelat i Pelut» "No callis res", avui amb Liz Castro, escriptora, editora i traductora "La jugada mestra", avui darrer programa de la temporada, farem un repàs de l'any "Catalans d'arreu", avui amb catalans de l'Equador "De la mà de la cultura", avui entrevistem Vicenç Lozano, periodista i historiador

No hi ha cap comentari de moment...

Feu un comentari

El vostre correu electrònic no serà publicat.