Arxiu de programes

"No callis res", avui amb Esperança Atarés, abadessa benedictina

0 Comentaris
5-02-2020

"No callis res", avui amb Esperança Atarés, abadessa benedictina, parlem sobre «les monges benedictines i la política catalana».

Esperança Atarés és una religiosa benedictina, abadessa del monestir de Sant Pere de les Puel·les del carrer Anglí de Barcelona.

Va impulsar del grup de la Joventut Obrera Cristiana (JOC), on fou presidenta del 1967 al 1968. Fou detinguda el 31 de maig del 1968 per anar a una manifestació obrera a La Rambla. Col·laborà amb els Grups Obrers Autònoms (GOA) i amb el Moviment Ibèric d'Alliberament (MIL).

El 1974 va viure la detenció de Puig Antich al carrer Girona, quan se l'endugueren per executar-lo. Aquest fet l'afectà, i després de llegir Cartas del desierto de Carlo Carretto anà a passar uns dies a reflexionar al monestir de Puiggraciós. Dies després a Barcelona coincidí amb una monja del monestir de Sant Pere de les Puel·les, que la convidà, i ella de seguida s'hi implicà.

És abadessa del monestir del carrer Anglí des del 2011.

Presentat per Joan Solé Giménez / Dirigit per Amàlia Bosch.

0.0
Programes relacionats: "Incorrectes" avui «L'Islam és religió de pau?» "No callis res", avui amb Jair Domínguez, periodista, guionista i escriptor "La jugada mestra", avui debatrem sobre els indults i dels primers dies del nou govern "De la mà de la cultura", avui parlarem del llibre «Dones olesanes» "Incorrectes" avui «Els indults són una estafa contra l'independentisme?» "No callis res", avui amb Aleix Renyé, periodista, actor i escriptor "De la mà de la cultura", avui entrevistem Glòria Sabaté, Doctora en Filologia "Incorrectes" avui «Aragonès culminarà la independència?» "No callis res", avui amb Ricard Mas, historiador de l'art especialista en Dalí "De la mà de la cultura", avui entrevistem Elena Almirall, professora d'història

No hi ha cap comentari de moment...

Feu un comentari

El vostre correu electrònic no serà publicat.