Arxiu de programes

"No callis res", avui amb Joan Queralt, Catedràtic de Dret Penal de la UB

0 Comentaris
30-03-2021

"No callis res", avui amb Joan Queralt, Catedràtic deDret Penal de la Universitat de Barcelona.

El Professor Dr. Joan Queralt és llicenciat en Dret per la UB (1972) i Doctorat per la UAB (1982), ambdós amb Primer Premi Extraordinari, és Catedràtic de Dret Penal de la Universitat de Barcelona (1995). Professor ajudant en la UB (1972-1975); estància becada de recerca pre-doctoral (Deutscher Akademischer Austauschdienst, DAAD) en l'Institut für die gesamte Strafrechtswissenschaft (Prof. Dr. Claus Roxin, Munich); posteriorment ha realitzat estudis pre i post-doctorals (1977-1988) amb beques del Consell d'Europa, del DAAD, de la Max-Planck-Gesellschaft i de la Deutsche Forschungsgemeinschaft, en les Universitats de Bonn - Prof. Armin Kaufmann-,Frankfurt -Prof. Hassemer - i en el MPI de Friburg de Brisgòvia. Va exercir càrrecs docents en la UAB (1977-1991), ULPGC (1991-1995). Entre 1998 i 1992 va ser Lletrat del Tribunal Constitucional.

En l'actualitat és Director del Departament de Dret Penal i Criminologia i Dret Internacional públic i Relacions Internacionals (des de 2016). Fou promotor i ara Coordinador del Màster oficial en Criminologia, Política Criminal i de Seguretat en la Universitat de Barcelona, anomenat en la actualitat Màster de Criminologia, Política Criminal i Sociologia Jurídico-penal. A més a més de ser docent en aquests màsters, ho és també en el de Direcció Estratègica de la Seguretat i en el Grau de Dret.

Ha participat en diversos projectes de recerca I+D i en la actualitat és l'Investigador Principal del Projecte d''Estratègies preventives i reactives front la corrupció', 'Persones jurídiques i responsabilitat criminal: imputació (atribució, limitació, exclusió) i coautoria amb persones físiques', 'Llibertad d'expressió i teoria del delicte'. Des de desembre de 2009 és membre de la Comissió de Qualitat Docent de la Facultat de Dret. Entre maig de 2013 i juny de 2016, fou el primer Director (per elecció) del Transjus, Institut d'Investigació de la Facultat de Dret, del que va ser cofundador i n'és membre del seu consell directiu. És membre de diversos Consells de Redacció i Comitès científics. Des de 2007 és membre del CEIC de l'Hospital Universitari de Bellvitge.

Dirigit i presentat per Jordi Galves.

5.0
Programes relacionats: "De la mà de la cultura", avui entrevistem Meritxell Garcia, escriptora i nutricionista "Incorrectes" avui «El cristianisme és religió de pau?» "De la mà de la cultura", avui entrevistem Alfons Cama, escriptor "De la mà de la cultura", avui parlem de memòria històrica "Incorrectes" avui «Catalunya ha de ser un paradís fiscal?» "De la mà de la cultura", avui acomiadem temporada amb el grup «Pelat i Pelut» "No callis res", avui amb Liz Castro, escriptora, editora i traductora "La jugada mestra", avui darrer programa de la temporada, farem un repàs de l'any "Catalans d'arreu", avui amb catalans de l'Equador "De la mà de la cultura", avui entrevistem Vicenç Lozano, periodista i historiador

No hi ha cap comentari de moment...

Feu un comentari

El vostre correu electrònic no serà publicat.